www.nbti.dk      CV service nyheder jobs kontakt login


NBTI - The Simple Software Company

nyheder

nyheder


CV
14. mar. '09: Niels Bo Theilgaard indtræder i bestyrelsen for Systematic Software Engineering A/S
Jobs


Søg
Vis gamle nyheder | Vis nyeste

Computerspil rykker ud i virkeligheden

stikord: CISS, PositioneringI samarbejde med CISS på Ålborg Universitetscenter har NBTI i efteråret gennemført et udviklingsprojekt med det formål at afprøve forskellige positioneringsteknologier indendørs. Et af hovedforsøgene gik på at bruge rullende RFID læsere over en spilplan med tags. Formålet var at se med hvilken samtidighed, med hvilken præcision, og med hvilken frekvens vi kunne aflæse det rullende objects position. Men hvorfor nu det?

I sidste nummer af CISS Nyt er skrevet en artikel om forsøget og opgaven i relation til spilkoncepter.
http://www.ciss.dk/dk/projekter/virksomhedssamarbejde/computerspil_rykker_ud_i_virkeligheden.htm
Af artiklen fremgår det at ideen faktisk er at rykke spillere og spilkomponenter ud af skærmen og arbejde på gulvet, i en hal sammen med andre, eller for den sags skyld udendørs. Forudsætningen er at nå en præcision på min 1 cm hvert sekund. Og det er en udfordring.

Det lykkedes ikke med det omtalte projekt at nå den nøjagtighed. Vi kom på ca 10 cm hvert 2-3 sekunder. Samarbejdet med CISS fortsætter nu i et nyt projekt, som skal lære af de indhøstede erfaringer og bruge en lidt anderledes ide til at komme tættere på. Vores vision er at nå til en høj grad af bevægelsesfrihed, at få fysiske komponenter til at lege med i den virtuelle verden, og udnytte nettet til global kommunikation - - på samme tid. Men vi er på vej. Et nyt selskab er i støbeskeen, som skal focusere på dette. Kommunikation om det forventes offentliggjort i august 2008.

skrevet af | fredag, 23. maj 2008 kl 11:31
kontakt: NBTI | www.nbti.dk | Tel 3070 3777 | nbtinbti.dk