www.nbti.dk      CV service nyheder jobs kontakt login


NBTI - The Simple Software Company

CV

CV


CV
14. mar. '09: Niels Bo Theilgaard indtræder i bestyrelsen for Systematic Software Engineering A/S
Jobs


Søg

Niels Bo Theilgaard

Direktør, Ph.d.
Uhresøvej 35
7500 Holstebro
Mail: nielsbo@nbti.dk
Tel: 30 70 37 77

Bestyrelser


Formand for Øresund IT Academy: www.oresundit.org
Systematic Software Engineering A/S: http://www.systematic.com/home
7-Technologies A/S: www.7t.dk
Marstrand Innovation A/S: www.micapacity.com
Celenia Software A/S: www.celenia.com
I-Motions A/S: http://www.imotionsglobal.com/
Array technology A/S: http://www.Arraytechnology.com/

1. januar 2008: GamesOnTrack A/S


Direktør og founder for nystiftet GamesOnTrack A/S www.gamesontrack.com
som er et selskab i legetøj og spilbranchen, der laver intelligent og stemmestyret spil og leg med elektronik, bl.a. modeltog, robotter, biler.

Januar 2007: Eget selskab


Direktør for Nystiftet NBTI aps www.nbti.dk
som er et nyt paraply selskab for en række SW-aktiviteter, rådgivningsvirksomhed og investeringer i dansk software.

Maj 2006- Dec 2006: Microsoft


General Manager Development New Business in Microsoft Business Solutions Aps. Nye inkubationer, bl.a. mobile produkter.

Juli 2002 – Maj 2006: Microsoft


General Manager Product Development Microsoft Business Solutions Aps, Ansvarlig for vores 300 mand store Software udviklingsorganisation, der udvikler Navision og Axapta, nu kaldet Dynamics AX og Dynamics Nav (+ C5 + XAL+ Apertum-produktlinjer). Også ansvarlig for samt Microsoft SCM strategy world wide, samt Mobile Business applications.

Oktober 2000 –Juli 2002: Navision


Executive Vice President, Corporate Product Officer, Navision a/s Ansvarlig for al produktudvikling og teknologi i det fusionerede Damgaard/Navision. Reference til preben Damgaard og Jesper Balser. Successfuld merger på 17 dage og velgennemtænkt ny produktstrategi for et multi produkt set-up.

Juli 1999 – September 2000: Baan


General Manager Baan Front Office, reference til Mary Coleman. Globalt ansvarlig for Baan’s udvikling af deres Front Office systemer, et samlet salg i 1999 på ca. 80 mill US. Ansvarlig for den spin-off process, som Baan i Marts 2000 har annonceret.

Juli 1998 – Juni 1999: Baan


Administrerende Direktør Baan Front Office Systems, reference til direktionen, senere Baan Nordic A/S. Ialt ca 120 medarbejdere. Leverer selv i det svære år 1998 et resultat for selskabet på 103 mil DK bruttofortjeneste og et overskud på ca 25 mil DK. Leverer i 1999 en bruttofortjeneste på ca 140 mil DK og et overskud på godt 30 mil DK. Udskiller i 1999 et selskab VisualState A/S i Århus, og sælger selskabet til IAR Systems i Sverige.

Juli 1995-Juni 1998: Beologic


Teknisk Direktør i Beologic A/S, reference til direktionen. Selskabet stiftet af undertegnede med Bang & Olufsen A/S, Kommunernes Pensionsforsikring og 2M Invest som medejere, Jørgen Balle som administrerende direktør. Udviklet selskabet baseret på en unik konfigurerings teknologi, opfundet og modnet i Bang & Olufsen regie. Gennemført en traditionel opstart med initielt 15 mennesker til ca 65 mennesker i november 1997, hvor selskabet sælges til Baan for 50 mill US. Fortsætter i selskabet som teknisk direktør. Stifter et nyt selskab Array Technology i 1996, som overlades til 2 medarbejdere.

Januar 1992-Juni 1995: Bang & Olufsen Technology


Divisionschef i Bang & Olufsen Technology A/S for Beologic divisionen, reference til direktør Poul Plougman Laursen, med henblik på udvikling af en af flere B&O teknologier indenfor software. Resultatet skal sælges enten til en partner eller udvikling af et nyt selskab. Lykkes med det nye selskab i juni 1995, efter 3 svære pioner år.

Januar 1984 til December 1991: Bang & Olufsen


IT chef I Bang & Olufsen, reference til finansdirektør Ulrik Skifter. Hovedopgaver i de 8 år var indførelse af on-line produktionsstyring og integration af hele logistik systemet, af integrerede CAD/CAM/CAE systemer, datterselskabs systemer, og af værktøjer til ledelses informations håndtering. Endvidere en række pioner systemer som salgs konfigurering, EDI-integration, teknisk udviklings software til micro processorer, m.v. Et meget vigtigt resultat af de 8 års indsats er den fuldt integrerede logistik med forhandlerne og produktion, som muliggør Bang og Olufsen’s beståen med egen produktion i de svære år omkring 1992 og en god vækst indenfor mass customization principper. Den samlede løsning opnåede den danske logistik pris i 1996.

September 1982 til December 1983: Bang & Olufsen


Systemkonsulent i Bang og Olufsen A/S, reference til organisationschef Mogens Høj, oprettelse af et bruger system center med APL som grundlag. Udvikling af det første ledelses informations center i samarbejde med Poul Plougmann Laursen.

Januar 1981 til september 1982: Sarekassen SDS


APL konsulent I Sparekasses SDS, København, udvikling af bruger løsninger indenfor finans og personalestyring.

August 1978 til december 1980: DTU


Ansat som forskningsstipendiat på Stærkstrømsafdelingen DTU med henblik på licentiat afhandling og undervisning. Opnår licentiatgraden I december 1982 med afhandlingen: ”Base operations in Factory Management Systems”, under ledelse af Docent Ole Immanuel Franksen.

Uddannelser.


Diverse tekniske og ledelsesmæssige kurser, de sidste år indenfor salg og markedsføring
Reserveofficer, gennemført forløb fra løjtnant til major, perioden 1973 til 1995.
DMC, KIV gennemført i året 1987.
Ph.d. System videnskab 1980
Civilingeniør Stærkstrøm 1978 fra DTU.
Mat. Fys student 1971.

Tillidserhverv.


Censor ved AUC, maskinretningen indenfor produktions systemer
kontakt: NBTI | www.nbti.dk | Tel 3070 3777 | nbtinbti.dk